流星希望

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
流星希望

http://meteorgame.gicp.net:8007/default.aspx

5 posters

香港玩家不能輸入簡體字問題

kityip1214

文章數 : 8
    注冊日期 : 2011-05-30

香港玩家不能輸入簡體字問題 Empty 香港玩家不能輸入簡體字問題

發表  kityip1214 周一 五月 30, 2011 3:26 pm

我想問問大家...我是香港人...不會簡體輸入法..我可以怎樣輸入指令傳送?
    alvinming530

文章數 : 1

香港玩家不能輸入簡體字問題 Empty 回復: 香港玩家不能輸入簡體字問題

發表  alvinming530 周一 五月 30, 2011 4:21 pm

一樣是香港 同一樣的煩惱...
    kityip1214

香港玩家不能輸入簡體字問題 Empty 回復: 香港玩家不能輸入簡體字問題

發表  kityip1214 周一 五月 30, 2011 5:06 pm

alvinming530 寫到:一樣是香港 同一樣的煩惱...
    唉...想玩希望...每個服都是這個問題
    by6b36008

文章數 : 7
    注冊日期 : 2011-05-23

發表  by6b36008 周一 五月 30, 2011 5:21 pm

其實速成碼 後幾頁既字有唔少簡體
    我都係靠game出面記一記低主要去開既地方既碼

好似獅子城個獅 其實速成碼一樣係「大月」 不過係space多幾下 大家可以搵下
    不過有d字搵唔到 我都無佢乎~"~

kityip1214

發表  kityip1214 周一 五月 30, 2011 5:29 pm

by6b36008 寫到:其實速成碼 後幾頁既字有唔少簡體
    我都係靠game出面記一記低主要去開既地方既碼

好似獅子城個獅 其實速成碼一樣係「大月」 不過係space多幾下 大家可以搵下
    不過有d字搵唔到 我都無佢乎~"~

咁你有冇碼可以POST俾我呀??小弟感激不盡
    Admin
    Admin

文章數 : 72
    注冊日期 : 2011-05-22

發表  Admin 周一 五月 30, 2011 6:28 pm

可以來問我, 倉頡我會打的~
    我不是女孩
    我不是女孩

文章數 : 6
    注冊日期 : 2011-05-23

發表  我不是女孩 周二 五月 31, 2011 8:47 am

用奇摩輸入法-.-....打完繁體就出簡體...
    kityip1214

發表  kityip1214 周二 五月 31, 2011 9:28 am

我不是女孩 寫到:用奇摩輸入法-.-....打完繁體就出簡體...
    噢...等我試試先...係咪有速成碼架?我淨係識得速成XD

現在的時間是 周五 五月 17, 2024 6:07 am